U srpnju 5,2 posto više turista

Bez autora
Aug 31 2011

Prvi podaci Državnog zavoda za statistiku potvrđuju rast fizičkih turističkih pokazatelja u srpnju i u prvih sedam mjeseci. U srpnju je tako zabilježeno 5,2 posto više turističkih dolazaka i 2,6 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec lani, dok je u prvih sedam mjeseci ove u odnosu na isto lanjsko razdoblje dolazaka bilo 7,9 posto više, a noćenja 5,8 posto više. Državni zavod za statistiku danas je objavio prve rezultate o turističkom prometu ostvarenom u komercijalnim smještajnim objektima, a ti podaci pokazuju da su glavninu turističkih dolazaka i noćenja u srpnju ostvarili strani turisti čiji je udio u ukupnim dolascima i noćenjima nešto iznad 92 posto. Stranih je turista u srpnju bilo 5,2 posto više nego u srpnju lani, a zabilježili su i 2,8 posto više noćenja. Iako je domaćih gostiju u srpnju bilo manje nego u prošlogodišnjem srpnju, 1,7 posto manje, statistika istodobno bilježi rast njihovih noćenja za 0,7 posto. U strukturi noćenja stranih turista na prvom su mjestu gosti iz Slovenije na koje se odnosi 15,6 posto ostvarenih noćenja u srpnju.

U srpnju 5,2 posto više turistaPrvi podaci Državnog zavoda za statistiku potvrđuju rast fizičkih turističkih pokazatelja u srpnju i u prvih sedam mjeseci.

U srpnju je tako zabilježeno 5,2 posto više turističkih dolazaka i 2,6 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec lani, dok je u prvih sedam mjeseci ove u odnosu na isto lanjsko razdoblje dolazaka bilo 7,9 posto više, a noćenja 5,8 posto više.

Državni zavod za statistiku danas je objavio prve rezultate o turističkom prometu ostvarenom u komercijalnim smještajnim objektima, a ti podaci pokazuju da su glavninu turističkih dolazaka i noćenja u srpnju ostvarili strani turisti čiji je udio u ukupnim dolascima i noćenjima nešto iznad 92 posto. Stranih je turista u srpnju bilo 5,2 posto više nego u srpnju lani, a zabilježili su i 2,8 posto više noćenja. Iako je domaćih gostiju u srpnju bilo manje nego u prošlogodišnjem srpnju, 1,7 posto manje, statistika istodobno bilježi rast njihovih noćenja za 0,7 posto.

U strukturi noćenja stranih turista na prvom su mjestu gosti iz Slovenije na koje se odnosi 15,6 posto ostvarenih noćenja u srpnju. Slijede turisti iz Njemačke s udjelom u ukupnim noćenjima od 15 posto, Češke s udjelom od 10,4 posto, Austrije 7,8 posto, Poljske 6,9 posto, te Italije i Slovačke s udjelima od po 6,1 posto.

Rezultati za prvih sedam mjeseci pokazuju da je stranih gostiju bilo 9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a ti su gosti ostvarili i 6,2 posto više noćenja. U strukturi ukupnih turističkih dolazaka u sedam mjeseci ove godine strani su gosti imali udio od 85,7 posto, a u ukupnim je noćenjima njihov udio 89,9 posto. Rast dolazaka i noćenja bilježi se i kod domaćih gostiju kojih je u prvih sedam mjeseci bilo 1,7 posto više, a ostvarili su 2,6 posto više noćenja.

Konačne i detaljne podatke o dolascima i noćenjima turista u komercijalnim smještajnim objektima za srpnja i prvih sedam mjeseci Državni zavod za statistiku objavit će za desetak dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik